krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bananowiec

Składniki:

Bananowiec

 

  • 2 Galaretki o smaku cytrynowym
  • 1 Galaretka o smaku pomarańczowym
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 5 bananów
  • 1 żółtko
  • 150 g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Bananowiec
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w 2 szklankach gorącej wody. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarce a jeden pokroić na plasterki i pozostawić do dekoracji. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem. Połączyć z galaretkami cytrynowymi i bananami. Masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Po zastygnięciu udekorować plasterkami banana. Galaretkę pomarańczową rozprowadzić w jednej szklance gorącej wody. Wystudzić. Tężejącą galaretką zalać bananowiec. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Czas chłodzenia: 1 godzina.

Tagi:

biszkopt