Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z bananami i śliwkami
Bardzo dojrzałe, miękkie brązowe banany obrać i dodać do miski. Dodać jajka, cukier wanilinowy, cukier, miękki tłuszcz, mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać startą czekoladę, połączyć składniki, dodać pokrojone w kosteczkę śliwki i połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 22 cm, ciasto wyłożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem ciasto posypać obficie pudrem cukrem.
Dodać startą czekoladę, połączyć składniki, dodać pokrojone w kosteczkę śliwki i połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 22 cm, ciasto wyłożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem ciasto posypać obficie pudrem cukrem.