Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem
1. Rabarbar dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
2. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem, dodajemy cukier i zarodki pszenne. Dokładnie mieszamy.
3. W drugiej misce miksujemy kefir z jajkiem i olejem. Sodę rozpuszczamy w łyżce wody i wlewamy do miski.
4. Mokre składniki wlewamy do suchych. Na koniec dokładamy pokrojony rabarbar.
5. Dobrze wymieszanym ciastem napełniamy foremki do 1/3 wysokości. Wierzch posypujemy grubym cukrem. Pieczemy w 180- 190 stopniach około 25 minut.
2. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem, dodajemy cukier i zarodki pszenne. Dokładnie mieszamy.
3. W drugiej misce miksujemy kefir z jajkiem i olejem. Sodę rozpuszczamy w łyżce wody i wlewamy do miski.
4. Mokre składniki wlewamy do suchych. Na koniec dokładamy pokrojony rabarbar.
5. Dobrze wymieszanym ciastem napełniamy foremki do 1/3 wysokości. Wierzch posypujemy grubym cukrem. Pieczemy w 180- 190 stopniach około 25 minut.
lalunia