Sposób przygotowania:
Bananowy song 3
Dno tortownicy ( o wymiarach ok. 20 cm ) wykładamy warstwą herbatników.
Banany kroimy w plastry.
Układamy na podstawie herbatnikowej , jeden przy drugim.
Budynie gotujemy według przepisu z opakowania dodając łyżkę masła.
Do ugotowanych ( ale nie zimnych ) wsypujemy galaretki.
Całość energicznie mieszamy.
Studzimy.
Do przestudzonej masy budyniowej dodajemy żółtko i mieszamy ponownie.
Tak przygotowaną masę wlewamy na herbatniki z bananami.
Gdy już stężeje dekorujemy czekoladą lub gotową polewą czekoladową .
Zajadamy!!!
Banany kroimy w plastry.
Układamy na podstawie herbatnikowej , jeden przy drugim.
Budynie gotujemy według przepisu z opakowania dodając łyżkę masła.
Do ugotowanych ( ale nie zimnych ) wsypujemy galaretki.
Całość energicznie mieszamy.
Studzimy.
Do przestudzonej masy budyniowej dodajemy żółtko i mieszamy ponownie.
Tak przygotowaną masę wlewamy na herbatniki z bananami.
Gdy już stężeje dekorujemy czekoladą lub gotową polewą czekoladową .
Zajadamy!!!