Sposób przygotowania:
banany w cieście wg wilcza5
Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół.
Skrapiamy je sokiem z cytryny.
Następnie obtaczamy je w mące i zanurzamy w gęstym cieście naleśnikowym.
Rozgrzewamy patelnię a na patelni dużą ilość tłuszczu do smażenia.Banany całe muszą być zanurzone w tłuszczu.
Smażymy z obu stron na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku.
Posypujemy cukrem pudrem.
Najlepiej podawać gorące banany z gałka waniliowych lodów.
Skrapiamy je sokiem z cytryny.
Następnie obtaczamy je w mące i zanurzamy w gęstym cieście naleśnikowym.
Rozgrzewamy patelnię a na patelni dużą ilość tłuszczu do smażenia.Banany całe muszą być zanurzone w tłuszczu.
Smażymy z obu stron na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku.
Posypujemy cukrem pudrem.
Najlepiej podawać gorące banany z gałka waniliowych lodów.