pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Banany w szlafrokach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Banany w szlafrokach pełne aromatu.

Banany w szlafrokach

Składniki:

Banany w szlafrokach

 

  • 45dag ciasta francuskiego
  • 5 bananów
  • sok z jednej cytryny
  • 1żółtko
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Banany w szlafrokach
ciasto francuskie pokroić na 10 kwadratów,banany obrać,pokroić na połówki i skropić sokiem z cytryny.Ułożyć po 1 kawałku banana ukośnie na każdym kawałku ciasta.Dwa przeciwległe rogi każdego kawałka nałożyć na banany.Górną powierzchnię ciasta posmarować żółtkiem rozmieszanym z niewielką ilością wody.Po wystygnięciu ozdobić polewą.