Sposób przygotowania:
Tortowe z owocamiSposób wykonania biszkoptów
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać, wylać do formy o wymiarach 24/35cm piec około 30 minut w 175*C.
Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić .
Tak samo wykonać drugi biszkopt
Wykonanie masy
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać mąkę, wymieszać, mleko zagotować, mieszając wlać cienkim strumykiem do utartych żółtek, postawić na ogniu, zagotować cały czas mieszając, wystudzić.
Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodać wystudzony budyń, do 1/3 części masy dodać pokrojone trufle, rodzynki i kakao.
Do reszty masy dodać pokrojone i dokładnie odsączone na papierowym ręczniku brzoskwinie i ananasy, wymieszać.
Jeśli do masy dodajemy alkohol należy to zrobić przed rozdzieleniem masy.
Przełożenie ciasta
Syrop z ananasa zmieszać z syropem z brzoskwiń, nasączyć biszkopty.
Na biszkopt równo rozłożyć połowę masy z owocami , przykryć biszkoptem, wyłożyć masę z truflami, przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę masy z owocami, przykryć biszkoptem, dowolnie udekorować.
halina
monikaT83
Bo
Pozdrawiam :-)