mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka z kapusty, jajka i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, szybka i prosta sałatka z jajkami:)

Sałatka z kapusty, jajka i rzodkiewki

Składniki:

Sałatka z kapusty, jajka i rzodkiewki

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty, jajka i rzodkiewki
Jajka zalewam wodą i gotuję 7 minut od zagotowania na twardo. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i kroję w grubszą kostkę. Kapustę pekińską szatkuję drobno, przekładam do miski. Rzodkiewki myję dokładnie, obcinam liście i kroję rzodkiewki w cienkie półplasterki. W miseczce łączę majonez ze śmietaną i dodaję do zawartości miski z warzywami i jajkami. Dokładnie całość mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Chłodzę ok. 15 minut w lodówce.