Sposób przygotowania:
Bardzo leniwe pierogi
Ser rozkruszyc i wrzucic do miski,dosypac make,dodac jajko i wszystko dokladnie zagniesc,jesli wciaz klei sie do rak,dodac odrobine maki,.Z zagniecionego ciasta urywac kawalki,forrmowac rulonik.Rulonik pokoic na male kawalki i wrzucic na posolony wrzatek.Gdy wyplyna na powierzchnie gotowac jeszcze ok.2 min.
Ugotowane "leniwe"odcedzic i wrzucic na patelnie z roztopionym i goracym maslem.Posypac bulka tarta,podpiekac do zrumienioenia sie leniwych pierozkow.Podawac z gesta smietana lub kremowym jogurtem greckim.Smacznego:)
Ugotowane "leniwe"odcedzic i wrzucic na patelnie z roztopionym i goracym maslem.Posypac bulka tarta,podpiekac do zrumienioenia sie leniwych pierozkow.Podawac z gesta smietana lub kremowym jogurtem greckim.Smacznego:)
kasik12
czarownica
msewka
dusia30
Bahus
Krakowianka
yola
Netka
To fajnie,że takie zrobisz,daj znać jak czy smakowały:) Dobrze,że mi przypomniałaś o nich,dawno już nie robiłam:)