Sposób przygotowania:
Bardzo ostre krewetki
Mrożone krewetki włożyć do miski, wlać letnią wodę i rozmrozić. Nieobrane krewetki obrać z pancerzy. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, wrzucamy czosnek, chili i podsmażamy. Wkładamy krewetki i smażyć przez chwilę. Dolewamy wina, pozwalamy odparować. Solimy, dodajemy resztę masła. Na koniec posypujemy pietruszką.
ETAP 1:
Mrożone krewetki włożyć do miski, wlać letnią wodę i rozmrozić. Nieobrane krewetki obrać z pancerzy.
Na patelni rozgrzewamy połowę masła, wrzucamy czosnek, chili i podsmażamy. Wkładamy krewetki i smażyć przez chwilę.
Dolewamy wina, pozwalamy odparować. Solimy, dodajemy resztę masła. Na koniec posypujemy pietruszką.