candywatch

candywatch

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i zdrowe krewetki smażone na własnoręcznie zrobionym maśle czosnkowym. Podane wraz z faszerowanymi paprykami.

Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka
Najpierw zrobiłam masło czosnkowe- potrzebne mi do tego było około 1/4 masła i 4 ząbki czosnku, plus szczypta soli i białego pieprzu do smaku. Następnie przez około 30 minut gotowałam krewetki na wolnym ogniu na maśle czosnkowym. W tym samym czasie przez jakieś 35 minut piekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni dwie nafaszerowane papryki. Farsz zrobiłam wcześniej z ugotowanego woreczka brązowego ryżu, startego żółtego sera i zeszklonej cebuli z oliwkami oraz kilkoma ostrymi, zasuszonymi papryczkami chili. Wszystko to przesmażyłam razem na patelni, a następnie nafaszerowałam paprykę posypując ją z wierzchu startym, żółtym serem. Papryki piekłam w brytfanie z wodą mineralną na spodzie, aby uniknąć przypalenia spodów. Gdy zaczęła się marszczyć wyjęłam ją z piekarnika. Wszystko podałam razem na talerzu.
Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka
Etap 1