Sposób przygotowania:
Czosnkowe krewetki i faszerowana papryka
Najpierw zrobiłam masło czosnkowe- potrzebne mi do tego było około 1/4 masła i 4 ząbki czosnku, plus szczypta soli i białego pieprzu do smaku. Następnie przez około 30 minut gotowałam krewetki na wolnym ogniu na maśle czosnkowym. W tym samym czasie przez jakieś 35 minut piekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni dwie nafaszerowane papryki. Farsz zrobiłam wcześniej z ugotowanego woreczka brązowego ryżu, startego żółtego sera i zeszklonej cebuli z oliwkami oraz kilkoma ostrymi, zasuszonymi papryczkami chili. Wszystko to przesmażyłam razem na patelni, a następnie nafaszerowałam paprykę posypując ją z wierzchu startym, żółtym serem. Papryki piekłam w brytfanie z wodą mineralną na spodzie, aby uniknąć przypalenia spodów. Gdy zaczęła się marszczyć wyjęłam ją z piekarnika. Wszystko podałam razem na talerzu.