Sposób przygotowania:
Krewetki w ostrym sosie mango
Krewetki rozmrozić.Pędy bambusa odsączyć z zalewy.Na patelnię wlać oliwę(1-2 łyżki),podgrzać,dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pędy bambusa i płatki chili.Podsmażyć,uważając by czosnek się nie przypalił.Rozmrożone krewetki wrzucić na patelnię z czosnkiem i pędami bambusa,dodać sos mango i pokrojoną w paski paprykę.Chwilkę wszystko razem smażyć,dodać sól i paprykę do smaku.Liście kapusty sparzyć wrzątkiem,ułożyć na talerzach,do środka nalożyć wcześniej przygotowane,cieple krewetki.Udekotować połówkami ogórka.Smacznego:)
anemon
Netka
Tit
Netka
Przeżyłam,przeżyłam,i na dodatek jeszcze dzisiaj paczkę krewetek dokupiłam:)