Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Bardzo smaczny karp w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna rybka na eleganckie okazje!!!

Bardzo smaczny karp w galarecie

Składniki:

Bardzo smaczny karp w galarecie

 

  • 1 karp ok. 1,5kg
  • 3 większe cebule
  • 2 większe marchewki
  • 1 mniejszy seler
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 op. żelatyny instant na 2,5l wody
  • sól. pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Bardzo smaczny karp w galarecie
Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, osolić i odłożyć na 30 min. Warzywa zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa i cebulę włożyc do garnka.Zalać 1,5 l. wody.Dodać rodzynki i gotować na wolnym ogniu 15min. Włożyć głowę i gotować dalsze 15 min. Dołożyć miód i cukier, włożyc dzwonka ryby. gotować 30 min. Rybę wyjąć na półmiski a do wywaru dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, przestudzić i zalać karpia.

Tagi:

karp