Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony
Buraki umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Zalać wodą i zagotować. Wrzucić kostkę bulionową warzywną. Dodać suszone grzybki, sól, pieprz i dużo majeranku.
Gotować na palniku o średniej mocy/małym gazie przez około godzinę. Następnie przelać do filiżanek i podawać do obiadu.
Wybornie smakuje z pierogami różnego rodzaju.
Gotować na palniku o średniej mocy/małym gazie przez około godzinę. Następnie przelać do filiżanek i podawać do obiadu.
Wybornie smakuje z pierogami różnego rodzaju.
![Barszcz czerwony Barszcz czerwony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-375933.jpg)
![Barszcz czerwony Barszcz czerwony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-375935.jpg)