paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczny barszcz czerwony jest świetnym dodatkiem do pierogów, które każdy z chęcią jadłby kilogramami!

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

  • buraki - 1 kg
  • woda
  • sól, pieprz, majeranek
  • kostka bulionowa warzywna
  • grzyby suszone - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Buraki umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Zalać wodą i zagotować. Wrzucić kostkę bulionową warzywną. Dodać suszone grzybki, sól, pieprz i dużo majeranku.

Gotować na palniku o średniej mocy/małym gazie przez około godzinę. Następnie przelać do filiżanek i podawać do obiadu.

Wybornie smakuje z pierogami różnego rodzaju.
Barszcz czerwony
Umyte i pokrojone buraki zalewamy wodą i gotujemy.
Barszcz czerwony
Sól, pieprz, majeranek i grzyby tworzą niesamowicie dobrą kompozycję smaków.