Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony wg Megg
Wodę wlać do dużego garnka, dodać kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, grzybek, wsypać vegetę. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić na ćwiartki i dodać do garnka. Czosnek obrać i również dodać do garnka. Wszystko razem gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Buraki obrać, pokroić w kostkę i wsypać do drugiego garnka, zalać wodą tak aby przykryło buraki i zagotować. Sok z buraków przecedzić do dużego garnka z wywarem, a buraki ponownie zalać wodą i ponownie zagotować. Sok z buraków ponownie przecedzić do wywaru a buraki wyrzucić. Całość wywaru z sokiem buraczanym zagotować, a następnie wszystko przecedzić przez sito, aby pozostał czysty barszczyk. Następnie barszcz doprawić, dodać barszcz czerwony instant, ocet, kwasek cytrynowy, cukier, majeranek,sól i pieprz do smaku i zagotować. Gotowy barszczyk podawać z krokietami lub z uszkami z grzybów.