olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Barszcz czerwony z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Barszcz czerwony to jedna z moich ulubionych zup, zwłaszcza kiedy barszcz podawany jest wraz z uszkami.

Barszcz czerwony z uszkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony z uszkami

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z uszkami
Marchew, pietruszkę i seler oczyszczam, wkładam do garnka z wodą, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny. Odcedzam wywar, dodaję ugotowane i starte na tarce buraki doprawiam całość solą i pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i gotuję jeszcze przez chwilę. Barszcz podaję z uszkami.
Barszcz czerwony z uszkami
Odcedzam wywar, dodaję ugotowane i starte na tarce buraki doprawiam całość solą i pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i gotuję jeszcze przez chwilę.