edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

barszcz czerwony czysty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nalewamy do szklaneczek i podajemy do obiadu

barszcz czerwony czysty

Składniki:

barszcz czerwony czysty

 

  • :
  • 1 pęczek botwinka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 szt. kostka rosołowa,
  • vegeta,
  • 2 łyżki ocet,
  • 3 łyżki śmietana

 

 

Sposób przygotowania:

barszcz czerwony czysty
Umytą i oczyszczoną botwinkę drobno kroimy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową, ziarenka pieprzu i sól,a także Vegetę. Gotujemy do miękkości. Do smaku zaprawiamy octem i jeszcze chwilę gotujemy. Gdy barszcz będzie gotowy dodajemy śmietanę i mieszamy. Przelewamy przez sitko,a by usunąć botwinę. .