mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Barszcz czerwony tradycyjny kiszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny pelen witamin swietnie nadaje sie do picia w gorace dni

Barszcz czerwony tradycyjny kiszony

Składniki:

Barszcz czerwony tradycyjny kiszony

 

  • 1 kg. burakow czerwonych
  • 1 duzy zabek czosnku
  • 2 litry przegotowanej letnirj wody
  • kromka razowego chleba

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony tradycyjny kiszony
Buraki wyszorowac i starannie obrac i pokroic w plastry,wlozyc do sloja lub kamiennego garnka,zalac woda dodac czosnek ,na wierzchu polozyc kromke chleba.Przykryc podziurkowanym papierem postawic w cieplym miejscu na 3-4 dni do ukiszenia.