kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

Barszcz czerwony z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

wyśmienity barszczyk na Wigilie..

Barszcz  czerwony z grzybami

Składniki:

Barszcz czerwony z grzybami

 

  • 1kg buraków
  • pół porcji włoszczyzny
  • cebula
  • 2-3 suszone grzybki
  • 1,5 l wody
  • 1,5 l rosołu
  • sol, cukier, kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z grzybami
Dzień wczesniej ugotować buraki w skórkach, wystudzone - obrać, pokroić w cienkie plasterki, okropić kwaskiem cytrynowym, zalać wywarem z włoszczyzny i grzybów, zagotować. pozostawić do następnego dnia. odcedzić buraki a do wywaru dodać rosół. przyprawić barszcz do smaku. podawać z pasztecikiem

Tagi:

buraki