Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny barszcz bez ziemniaków

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
Czerwone buraczki obieramy i kroimy w cienkie talarki, zalewamy wodą dodajemy nieco soli i gotujemy. W chwili kiedy są już miękkie wlewamy żurek, a następnie śmietanę. Doprawiamy całość do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gotowy barszcz rozlewamy na talerze. ugotowane na twardo jajka przekrawamy na ćwiartki i dodajemy do barszczu, całość posypujemy siekanym koperkiem.
Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
Czerwone buraczki obieramy i kroimy w cienkie talarki
Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
. W chwili kiedy są już miękkie wlewamy żurek, a następnie śmietanę.
Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
Etap 3