Pepkuch

Pepkuch

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Barszcz po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ma wspaniały kolor i aromat, co zawdzięcza stanowiącym jego podstawę żurawiną

Barszcz po amerykańsku

Składniki:

Barszcz po amerykańsku

 

  • 2/3 szklanki świeżych żurawin
  • 1 spora czerwona cebula
  • 25 dag małych buraczków
  • 25 dag czerwonej kapusty
  • 1 łyżka cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 jajka ugotowane na twardo

Sposób przygotowania:

Barszcz po amerykańsku
Żurawiny zalać 6 szklankami wody i gotować ok. 10 minut, ostudzić i przetrzeć przez sito, dodać drobniutko posiekaną cebulę i drobno poszatkowaną kapustę. Buraczki umyć, obrać i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny, a następnie wyjąć i zatrzeć na tarce z dużymi otworami, włożyć do zupy i dodać około pół szklanki wywaru z gotowania. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco i dodać plasterki jajek.

Tagi:

jajko jajka