Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Biały barszcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto nie jadł takiej zupy niech żałuje, idealna na dni upalnego lata. Zupa jest przygotowana na kwasie z ogórków kiszonych.

Biały barszcz

Składniki:

Biały barszcz

 

Sposób przygotowania:

Biały barszcz

I

Biały barszcz

1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Boczek kroję w kostkę, dodaję do cebuli.
2. Marchew, selera, pietruszkę obieram, ścieram na tarce. Warzywa dodaję do cebuli

II

Biały barszcz

3. Kiełbasę kroję drobno, przekładam do garnka, chwilę smażę i podlewam wodą.
4. Następnie dodaję obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję ziele angielski i gotuję 20 minut.
5. Po tym czasie wlewam zalewę z ogórków kiszonych i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.

III

6. Zupę podaję z ugotowanym na twardo jajkami.
7. Gotowe.
8. Smacznego.