Sposób przygotowania:
Barszcz z buraków z jajkiem
Buraczki myjemy , obieramy i kroimy w drobne słupki,obieramy marchewkę i pietruszkę.
Wkładamy do garnka i zalewamy wodą gotujemy około 40 minut.
Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe , dolewamy koncentratu buraczanego, soli i pieprzu do smaku oraz obrane pokrojone ząbki czosnku.
Barszcz gotujemy na lekkim ogniu ma tylko po woli pykać do miekkości buraków.
Miękkie buraczki wyjmujemy, dwa ścieramy na tarce o grubych oczkach i wkładamy je z powrotem do barszczu.
Resztę buraczków zjadamy.
Na koniec barszcz doprawiamy cukrem i octem do smaku.
Jak ktoś lubi to można dodać majeranku.
Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
Wkładamy do garnka i zalewamy wodą gotujemy około 40 minut.
Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe , dolewamy koncentratu buraczanego, soli i pieprzu do smaku oraz obrane pokrojone ząbki czosnku.
Barszcz gotujemy na lekkim ogniu ma tylko po woli pykać do miekkości buraków.
Miękkie buraczki wyjmujemy, dwa ścieramy na tarce o grubych oczkach i wkładamy je z powrotem do barszczu.
Resztę buraczków zjadamy.
Na koniec barszcz doprawiamy cukrem i octem do smaku.
Jak ktoś lubi to można dodać majeranku.
Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
gusia1000