dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Zupa brokułowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa z brokułów, marchewki z topionym serkiem. Podawana z kaszą jaglaną. Lekka a jednocześnie pożywna.

Zupa brokułowo-serowa

Składniki:

Zupa brokułowo-serowa

zupa

  • porcja na 3 osoby:
  • 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej
  • 1 litr wody
  • 1 marchewka
  • 1 brokuł
  • 50 g śmietankowego serka topionego
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo-serowa
Kaszę jaglaną w woreczku ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

Do garnka wlać wodę, dodać pokrojoną w słupki marchewkę i serek topiony, gotować około 10 minut.

Dodać brokuł podzielony na małe różyczki, gotować około 5 minut.

Kaszę jaglaną wyłożyć na talerze, zalać gorącą zupą.