Sposób przygotowania:
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Kapustę drobno szatkujemy zalewamy w garnku wodą, stawiamy do gotowania i dodajemy kość.
Dodajemy też lekko zrumienioną cebulę i czosnek. Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy.
Ziemniaki w kostkę a marchew dowolnie. Dokładamy do zupy.
Dodajemy też liść laurowy i ziele angielskie. Wędlinę kroimy w plasterki, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do zupy.
Wszystko razem gotujemy i doprawiamy do smaku.
Dodajemy też lekko zrumienioną cebulę i czosnek. Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy.
Ziemniaki w kostkę a marchew dowolnie. Dokładamy do zupy.
Dodajemy też liść laurowy i ziele angielskie. Wędlinę kroimy w plasterki, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do zupy.
Wszystko razem gotujemy i doprawiamy do smaku.