Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński z jajkiem
Do garnka wrzucam żeberka, kostkę rosołową i listki laurowe, zalewam je 2 litrami wody, wszystko gotuję na małym ogniu 1 godzinę i 15 minut.
W międzyczasie do osobnego garnka wlewam wodę i gotuję w niej buraki przez około 30 minut, aż do miękkości.
Gdy żeberka będą już ugotowane, połowa wody nam wyparuje więc dolewam jeszcze około 1,5 litra.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, marchewkę obieram, pietruszkę również.
Wszystko razem gotuję przez następne 10 minut, dodaję maggie, sól, pieprz, warzywko, następnie buraczki ścieram na tarce i wrzucam je i gotuję jeszcze przez 20 minut.
Pod koniec dodaję śmietanę, doprowadzam do wrzenia, gotowe.
Podaję z ugotowanym na twardo jajkiem, smacznego!
W międzyczasie do osobnego garnka wlewam wodę i gotuję w niej buraki przez około 30 minut, aż do miękkości.
Gdy żeberka będą już ugotowane, połowa wody nam wyparuje więc dolewam jeszcze około 1,5 litra.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, marchewkę obieram, pietruszkę również.
Wszystko razem gotuję przez następne 10 minut, dodaję maggie, sól, pieprz, warzywko, następnie buraczki ścieram na tarce i wrzucam je i gotuję jeszcze przez 20 minut.
Pod koniec dodaję śmietanę, doprowadzam do wrzenia, gotowe.
Podaję z ugotowanym na twardo jajkiem, smacznego!