Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Barszczyk po ukraińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 150
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smaczna i pozywna zupka

Barszczyk po ukraińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszczyk po ukraińsku

 

  • 0,5 kapusty
  • 8 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone cebule
  • 4 buraczki ćwikłowe
  • 200ml śmietany 30%
  • olej do smażenia
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Barszczyk po ukraińsku
Kapustę drobno siekamy, natomiast ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę - warzywa przekładamy do dużego garnka zalewamy wodą, dodajemy po 2 liścia laurowe oraz ziela angielskie, kostkę rosołową, nieco soli i pieprzu - nastawiamy na gaz.Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Marchewkę również ścieramy, a cebulę kroimy w kostkę. Cebulę przesmażamy na oleju, następnie dodajemy marchewkę, a gdy warzywa się ładnie przesmażą to dodajemy buraczki, a po 3 minutach wlewamy śmietanę i mieszamy. Gdy kapusta i ziemniaki sa już miękkie dodajemy do nich przesmażone warzywa, doprawiamy do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minutki - możemy podawać
Barszczyk po ukraińsku
Przygotowujemy wszystkie potrzebne skladniki
Barszczyk po ukraińsku
Etap 2 do przesmażonej cebuli dodać marchewke
Barszczyk po ukraińsku
Etap 3 nastepnie dodajemy równiez buraczki
Barszczyk po ukraińsku
Etap 4 nastepnie dolewamy takze smietanke

Tagi:

przyprawy