Sposób przygotowania:
Batatowe kotleciki
Batata obrałam i starłam na tarce o małych oczkach i przełożyłam do miski.
Fasolę, cebulę, posiekany czosnek, sos sojowy oraz ocet jabłkowy i olej zmiksowałam razem i gotową pastę dodałam do batatów, dodałam wszystkie przyprawy oraz płatki jaglane, słonecznik,sezam i dokładnie wszystko razem wymieszałam.
Uformowałam kotlety i ułożyłam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
W połowie czasu obróciłam kotlety na drugą stronę.
Na koniec można włączyć funkcję termoobiegu.
Podawałam z ryżem czerwonym.
Fasolę, cebulę, posiekany czosnek, sos sojowy oraz ocet jabłkowy i olej zmiksowałam razem i gotową pastę dodałam do batatów, dodałam wszystkie przyprawy oraz płatki jaglane, słonecznik,sezam i dokładnie wszystko razem wymieszałam.
Uformowałam kotlety i ułożyłam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
W połowie czasu obróciłam kotlety na drugą stronę.
Na koniec można włączyć funkcję termoobiegu.
Podawałam z ryżem czerwonym.