Sposób przygotowania:
Batonik kokosowy w kształcie serca
Ciasto wyłącznie robimy ręcznie. Nie potrzebny nam mikser , wystarczy łyżka. Żeby było nam łatwiej , najpierw odmierzamy składniki . Bierzemy średnią miskę i wsypujemy składniki suche- mąkę wiórki ,proszek do pieczenia . Do mleka dodajemy proszek ze skórki cytrynowej , mieszamy do rozpuszczenia. Zalewamy teraz składniki suche. Mieszamy i gotowe masa zrobiona. Dzielimy ciasto na 3 część , do jednej dodajemy kakao- to będzie góra ciasta. Formę serce smarujemy margaryną i obsypujemy mąką. Przekładamy najpierw jasne ciasto , dwie część - na wierzch wykładamy ciasto z kakao. Wstawiamy do piekarnika - środkowa część piekarnika. Pieczemy w koło 40 minut w 180 stopniach. Polewa: Rozpuszczamy czekoladę w rondelku z z mlekiem. Wsypujemy orzechy - ja kupuje gotowa obrane i posiekane. Ostudzone ciasto polewamy polewą Kiedy polewa zastygnie można jeść . Smakuje jak batonik z kokosem i ma taka sama konsystencję.
marietta