Sposób przygotowania:
Batonik bounty w słoiczku
W garnuszku zagotowujemy 50 ml śmietany. Dodajemy połamaną gorzką czekoladę i mieszamy do chwili aż czekolada całkowicie się rozpuści. Gdy garnek ostygnie, wstawiamy go do lodówki. W tym samym czasie w drugim garnku podgrzewamy resztę śmietany z mlekiem i masłem. Dodajemy połamaną białą czekoladę, a następnie wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do czasu aż większość płynu odparuje i krem zgęstnieje. Po lekkim przestudzeniu kremu kokosowego, połowę przekładamy do czystego słoiczka. Wyrównujemy powierzchnię. Smarujemy połową kremu czekoladowego. Czynność powtarzamy. Wkładamy do lodówki, aby się mocno schłodził (przykrywamy go dopiero, gdy całkowicie wystygnie).
kołczu
gosiczek821
-Natka-
edytaha