angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Okrągłe batoniki baunty

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Batoniki w kształcie kulek dla smakoszy kokosu. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu.

Okrągłe batoniki baunty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Okrągłe batoniki baunty

 

  • (Składniki na 20 kulek)
  • 200g wiórek kokosowych,
  • 100ml śmietanki 36%,
  • 70g cukru pudru,
  • 70g masła,
  • kilka kropel aromatu waniliowego,
  • 200g czekolady mlecznej lub deserowej.

Sposób przygotowania:

Okrągłe batoniki baunty
Wykonanie: W naczyniu wymieszac wiórki kokosowe z cukrem pudrem, w małym garnuszku podgrzac kremówkę i masło,aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlac na wiórki kokosowe, dodac aromat i wymieszac. Z masy formowac kulki w wielkości orzecha włoskiego. Układac na papierze do pieczenia i wstawic na około godz do lodówki aby kulki schłodzic. Czekoladę rozpuścic w kąpieli wodnej i każdą kulkę zanurzyc w czekoladzie, schłodzic w lodówce aby czekolada stwardniała na kulkach. Przechowywac w lodówce.
Okrągłe batoniki baunty
Etap 1

Tagi:

czekolada