Sposób przygotowania:
Batoniki muesli z ryżem (bezglutenowe)
W średniej wielkości garnku podgrzać masło, miód, cukier i masło orzechowe/krem rafaello do rozpuszczenia się cukru. Doprowadzić do wrzenia i od razu zdjąć z palnika.
Morele drobno posiekać. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać tak aby płatki i ryż były dokładnie pokryte masą.
Formę kwadratową o wymiarach 25cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć gotową masę, i dobrze docisnąć łyżką natłuszczoną olejem. Włożyć do lodówki, do momentu stężenia. Pokroić w podłużne batoniki.
Morele drobno posiekać. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać tak aby płatki i ryż były dokładnie pokryte masą.
Formę kwadratową o wymiarach 25cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć gotową masę, i dobrze docisnąć łyżką natłuszczoną olejem. Włożyć do lodówki, do momentu stężenia. Pokroić w podłużne batoniki.