marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Batoniki serowe z różnymi ziarnami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Twaróg wypakować i zmielić dwukrotnie w maszynce elektrycznej,zmieszać z miodem i ziarnami.Rozsmarować masę na blasze.Odstawić na 1h.Kroić.

Batoniki  serowe z różnymi ziarnami.

Składniki:

Batoniki serowe z różnymi ziarnami.

 

Sposób przygotowania:

Batoniki serowe z różnymi ziarnami.
Twaróg po wypakowaniu przepuścić w maszynce dwukrotnie,a następnie wymieszać z paroma łyżkami dowolnego miodu, który przedtem zmieszać z 3-4 łyżkami trzcinowego cukru w rondelku na małym ogniu i po przestudzeniu dodać do masy miodowo-serowej po łyżce ziaren jak, np. ziarna słonecznika surowego lub prażonego. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i rozsmarować masę po całej powierzchni blachy i odstawić na godzinę do zastygnięcia w chłodne miejsce do lodówki lub spiżarni, nakrywając czystą lnianą ściereczką lub warstwą papieru pergaminowego. Jak masa już zastygła to pokroić ją w prostokąciki.