Sposób przygotowania:
Cake pops-biszkoptowe lizakiETAP 1:
Biszkopt połamać i przełożyć do miski malaksera, następnie zmiksować na okruszki, teraz dodać serek, syrop i nutellę, dokładnie wymieszać.
Powstałą masę ciasteczkową schłodzić w lodówce około 10 minut i ze schłodzonej uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
ETAP 2:
Kuleczki ułożyć na foli aluminiowej i ponownie wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zanurzony w płynnej czekoladzie koniec patyczka wetknąć w środek kulek z ciasta ( wciskamy tak do połowy kulki), ułożone patyczkami do góry lizaki odstawiamy do zastygnięcia.
ETAP 3:
Do płynnej czekolady dodać olej i dokładnie wymieszać, następnie maczać w czekoladzie lizaki i dowolnie dekorować przed zastygnięciem czekolady.
Lizaki wbijamy patyczkami w kartonik wtedy ładnie zastygnie na nich czekolada. Chłodzenie w zamrażarce skraca czas przygotowania, ale sama lodówka też daje radę :)