Sposób przygotowania:
Drożdżowe misie
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, rozetrzeć do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać mleko, wymieszać. dodać jajko, wymieszaną mąkę z kakao i olej, krótko wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na ok. 15 minut.
Podzielić na 9 równych części. Z każdej części oderwać niewielki kawałek z którego uformować niewielkie kuleczki które będą uszami misia. Z dużego kawałka utoczyć dużą kulę, nadziewając ją dowolnym nadzieniem.
Kłaść w naczyniu o wymiarach 20x20 cm, na każdą bułeczkę ułożyć małe kuleczki (będą uszami), zostawić do lekkiego wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 18-20 minut. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. Białą czekoladą, przy pomocy wykałaczki, rysować oczy i pyszczek. ciemną czekoladą rysować źrenice i nosek.
Podzielić na 9 równych części. Z każdej części oderwać niewielki kawałek z którego uformować niewielkie kuleczki które będą uszami misia. Z dużego kawałka utoczyć dużą kulę, nadziewając ją dowolnym nadzieniem.
Kłaść w naczyniu o wymiarach 20x20 cm, na każdą bułeczkę ułożyć małe kuleczki (będą uszami), zostawić do lekkiego wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 18-20 minut. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. Białą czekoladą, przy pomocy wykałaczki, rysować oczy i pyszczek. ciemną czekoladą rysować źrenice i nosek.