Sposób przygotowania:
Czekoladki prawie jak MichałkiETAP 1:
Czekoladę połamać i wymieszać z mlekiem skondensowanym, podgrzewając rozpuścić, następnie dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Orzech drobno posiekać i razem z masłem orzechowym dodać do masy mlecznej, wymieszać. Masa jest gęsta i dają się z niej uformować kuleczki.
ETAP 2:
Czekoladę mleczną i gorzka rozpuścić w miseczce umieszczonej na garnku z gorącą wodą.
Płynną czekoladą dokładnie wysmarować dno i boki foremek do czekoladek i schłodzić ( ja zrobiłam dwie warstwy czekolady po zastygnięciu pierwszej pokryłam ją ponownie czekoladą)
Kiedy czekolada w foremkach zastygnie to nałożyć do nich nadzienie ( zostawiając przerwę na spód przy krawędzi) .Napełnione nadzieniem czekoladki posmarować od góry czekoladą i ponownie schłodzić. Dobrze schłodzone czekoladki delikatnie wyjąć z foremek.
Di bloguje
marietta
iziona
ajrinwu