marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bawarka na mocno.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zalać wrzątkiem herbatę sypaną lub w torebce i odstawić,aby się zaparzyła.Wlać do szklanki z naparem,odmierzony alkohol,dopełnić mlekiem.

Bawarka na mocno.

Składniki:

Bawarka na mocno.

 

  • 1/2 l.naparu herbacianego,
  • 1/4 l.mleka przegotowanego lub też mleczka słodzonego,zagęszczonego do kawy,
  • 15 ml.wódki czystej"Absolute".

Sposób przygotowania:

Bawarka na mocno.
Zalać wrzątkiem herbatę sypaną lub w torebce w imbryku na 3-4 min.by się zaparzyła.Nalać następnie esencję do szklanki czy kubka
wlać odmierzony alkohol-czystą wódkę,dopełnić mlekiem zwykłym,
przegotowanym lub mleczkiem słodzonym do kawy.Zamieszać i podawać.

Tagi:

mocno kawa