Sposób przygotowania:
Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie
Pieczarki gotujemy z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przelewamy przez durszlak i czekamy aż ostygną. W tym czasie robimy ciasto naleśnikowe troszkę gęstsze niż na zwyczajne naleśniki z dodatkiem przypraw.
Pieczarki moczymy w naszym cieście i wkładamy na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na złoty kolor i wkładamy do szklanej miseczki. Czekamy aż wystygną a my w tym czasie robimy zalewę do naszych pieczarek, którą na koniec zalewamy pieczarki.
Pieczarki moczymy w naszym cieście i wkładamy na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na złoty kolor i wkładamy do szklanej miseczki. Czekamy aż wystygną a my w tym czasie robimy zalewę do naszych pieczarek, którą na koniec zalewamy pieczarki.
![Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bawole-oczy-czyli-pieczarki-w-pysznej-zalewie-379534.jpg)
![Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bawole-oczy-czyli-pieczarki-w-pysznej-zalewie-379535.jpg)
![Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bawole-oczy-czyli-pieczarki-w-pysznej-zalewie-379536.jpg)
![Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bawole-oczy-czyli-pieczarki-w-pysznej-zalewie-379537.jpg)
![Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bawole-oczy-czyli-pieczarki-w-pysznej-zalewie-379540.jpg)