Sposób przygotowania:
Bawole oczy-czyli pieczarki w pysznej zalewie
Pieczarki gotujemy z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przelewamy przez durszlak i czekamy aż ostygną. W tym czasie robimy ciasto naleśnikowe troszkę gęstsze niż na zwyczajne naleśniki z dodatkiem przypraw.
Pieczarki moczymy w naszym cieście i wkładamy na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na złoty kolor i wkładamy do szklanej miseczki. Czekamy aż wystygną a my w tym czasie robimy zalewę do naszych pieczarek, którą na koniec zalewamy pieczarki.
Pieczarki moczymy w naszym cieście i wkładamy na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na złoty kolor i wkładamy do szklanej miseczki. Czekamy aż wystygną a my w tym czasie robimy zalewę do naszych pieczarek, którą na koniec zalewamy pieczarki.