Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczarki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki z kwasnej zalewie z ogórkami i papryka

Pieczarki w zalewie

Składniki:

Pieczarki w zalewie

 

  • 1kg pieczarek
  • 2 ajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • 2 papryki konserwowe
  • 3 gorki kiszone
  • 2 średnie cebule
  • 0,5 szklanki octu
  • 1 l wody

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie
Pieczarki otoczyć w jajku i bułce. Rożłoćyc na brytfance polanej olejem i piec w piekarniku ok. 1 godziny. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Cebule pokroic drobno. Warzywa zagotowac razem z octem i woda. Gdy zalewa będzie zimna zalac nia pieczarki.