Sposób przygotowania:
Bazylia z majonezem do kanapek
Serek mieszamy razem z majonezem, koniecznie takim dobrej jakości. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kilka listków bazylii odkładamy do dekoracji, a resztę kroimy dość drobno. Dorzucamy do majonezu z twarogiem, dodajemy sok z cytryny, pieprz i solimy według uznania. Odstawiamy na kilka minut do lodówki. Już po pięciu minutach masa przechodzi intensywnym smakiem bazylii. Najlepiej smakuje z chrupiącymi tostami i grubym plastrem pomidora.
![Bazylia z majonezem do kanapek Bazylia z majonezem do kanapek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bazylia-z-majonezem-do-kanapek-218730.jpg)
![Bazylia z majonezem do kanapek Bazylia z majonezem do kanapek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bazylia-z-majonezem-do-kanapek-218731.jpg)
reanja
edytaha