MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Beatka na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto w sam raz na kazdą pore roku.

Beatka na zimno

Składniki:

Beatka na zimno

 

  • 5 paczek biszkoptów okrągłych
  • ok.80 dag serka homogenizowanego
  • 4 zółte galaretki
  • 3 czerwone galaretki
  • 2 puszki brzoskwin

Sposób przygotowania:

Beatka na zimno
Biszkopty ukladamy na dnie okrągłej blaszki o wymiarze 26 cm, żołte galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, gdy wystygnie łaczymy je z serkiem homogenizowanym. Wylewamy polowę na ulożone biszkopty, na to kładziemy puszke brzoskwiń pokrojonych w kostkę, przykrywamy to druga cześcia masy serowej, na wierzch układamy biszkopty, na biszkopty kolejna puszke brzoskwin i wszystko wstawiamy do lodówki na ok 30 minut. Następnie całość zalewamy tężejącymi czerwonymi galaretkami rozpuszczonymi w 2 szkl gorącej wody..Chłodzimy 3 godz.