marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Beciki z jaj na wesoło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka ugotować na twardo,przelać wodą,obrać i przekroić.Ozdobić czuszką i kaparami, ketchupem. Dekorować

Beciki z jaj na wesoło

Składniki:

Beciki z jaj na wesoło

 

  • 5 jaj wiejskich,
  • kapary,
  • 2 średnie czuszki,
  • ketchup łagodny,
  • sól,
  • natka pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Beciki z jaj na wesoło
Jajka po ugotowaniu wstawić pod strumień zimnej wody, obrać i przekroić na wpół wzdłuż. Posolić lekko połówki, oczka "niemowląt" zrobić z kaparów, a usteczka z umytej pokrojonej na talarki czuszki, pozbywając ją nasion. Ułożyć połówki jaj na półmisku z wgłębieniami do jaj i zygzakiem uformować ketchupem sznurowania. Udekorować przed podaniem zakąskę świeżymi gałązkami natki.

Tagi:

kapary