beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Befsztyk po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Befsztyk po cygańsku

Składniki:

Befsztyk po cygańsku

 

  • 1  kg polędwicy wołowej,
  • sól, pieprz,
  • cytryna,
  • 3  łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Befsztyk po cygańsku
Mięso umyć i  wytrzeć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić w  grube plastry w  poprzek włókien. Plastry rozbić, uformować befsztyk, smażyć na patelni teflonowej na małym ogniu, aż do uzyskania miękkości. Usmażony befsztyk dosolić i  dopieprzyć do smaku oraz polać sokiem z  cytryny.