pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Befsztyk tatarski z jeleniny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tatar lecz zamiast wołowiny - jelenina

Befsztyk tatarski z jeleniny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Befsztyk tatarski z jeleniny

 

  • polędwica z jelenia 50 dag
  • sól do smaku
  • ogórki małosolne 3
  • cebula czosnkowa 1
  • jajko 1

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski z jeleniny
Polędwicę z jelenia kroimy w równe kawałki. Umieszczamy w robocie. Solimy i siekamy, ale nie za drobno, aby nie wyszła papka. Dosłownie 5-7 sekund. Następnie mięso przekładamy na półmisek. Robimy wgłębienie i wbijamy jajko. Ogórki małosolne oraz cebulkę czosnkową drobno kroimy. Obsypujemy dookoła mięso. Posypujemy w wierzchu odrobiną soli i gotowe. Smacznego.
Befsztyk tatarski z jeleniny
Polędwicę z jelnia kroję na kawałki średniej wielkości
Befsztyk tatarski z jeleniny
Drobno siekam bez dodatku soli i przypraw

Tagi:

jajko jajka