Sposób przygotowania:
Befsztyk z polędwicy i sałatka z borowików
1.Natrzyj mięso oliwą, solą, pieprzem i usmaż na rozgrzanej patelni wedle uznania. Po smażeniu odstaw na 10 minut przed pokrojenie żeby zachować w środku wszystkie soki.
2.Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj suszone grzyby. Smaż przez 2 minuty i zdejmij z patelni. Ze świeżych grzybów odetnij nóżki i pokrój, trzymaj je oddzielnie od kapeluszy. Same kapelusze też pokrój. Wrzuć nóżki na patelnie i smaż 2 minuty, dodaj świeży rozmaryn, czosnek, oliwę z oliwek i kapelusze i gotuj kolejne 2 minuty.
3.Dressing – zmieszaj razem posiekany drobno czosnek, musztardę, ocet i oliwę z oliwek. Dodaj pietruszkę, startą skórkę z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Połącz świeże i suszone grzyby.
4.Wyłóż część rukoli na talerz, ułóż na nią pokrojone na kawałki mięso i dodaj na to grzyby. Zrób kilka takich warstw a na koniec posyp startym parmezanem i cienko pokrojoną czerwoną cebulą.
2.Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj suszone grzyby. Smaż przez 2 minuty i zdejmij z patelni. Ze świeżych grzybów odetnij nóżki i pokrój, trzymaj je oddzielnie od kapeluszy. Same kapelusze też pokrój. Wrzuć nóżki na patelnie i smaż 2 minuty, dodaj świeży rozmaryn, czosnek, oliwę z oliwek i kapelusze i gotuj kolejne 2 minuty.
3.Dressing – zmieszaj razem posiekany drobno czosnek, musztardę, ocet i oliwę z oliwek. Dodaj pietruszkę, startą skórkę z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Połącz świeże i suszone grzyby.
4.Wyłóż część rukoli na talerz, ułóż na nią pokrojone na kawałki mięso i dodaj na to grzyby. Zrób kilka takich warstw a na koniec posyp startym parmezanem i cienko pokrojoną czerwoną cebulą.
lukrowanepierniczki
skuter5
robaczek
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka