ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Befsztyk po angielsku 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwica wołowa z musztardą ketchupem i cebulą.

Befsztyk po angielsku 4

Składniki:

Befsztyk po angielsku 4

 

  • 60 dkg polędwicy wołowej
  • 2 duże cebule
  • łyżka musztardy
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Befsztyk po angielsku 4
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i sparzyć. Cebulę lekko podsmażyć Dodać musztardę, ketchup i doprawić do smaku. Mięso pokroić w poprzek włókien, rozbić i uformować krążki. Krążki mięsa posolić, popieprzyć i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron przez 3-4 minuty tak, aby mięso zarumieniło się z wierzchu, a wewnątrz pozostało różowe. Usmażone mięso położyć na półmisku i na każdy krążek mięsa położyć przyprawioną cebulę.