Befsztyk Tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy smakowity polski befszyk.

Befsztyk Tatarski

Składniki:

Befsztyk Tatarski

 

  • Składniki:
  • Mięso wołowe bez kości
  • Cebula
  • Ogórek konserwowy
  • Grzybki z octu
  • Oliwa
  • Musztarda
  • Jaja-żółtka 10 sztuk
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka

Sposób przygotowania:

Befsztyk Tatarski
Przygotowanie: Mięso dokładnie umyć,obrać z błon,zemleć,wymieszać z solą,pieprzem i papryką,wyrobić masę bardzo starannie,porcjować na członków rodziny. Przygotować dodatki: obrać cebulę,drobniutko pokrajać,skropić octem z grzybków.Grzybki i ogórek posiekać drobno w kostkę.Mięso wyporcjować,każdą porcję dokładnie wyrobić,ułożyć na deserowym talerzu,wygładzić ostrożnie nożem na okrągły befsztyk o grubości 3 centymetrów. Obłożyć dodatkami i skropić oliwą.Przed podaniem położyć-w zrobionym w środku befsztyka surowe żółtko.Befsztyk podawać z pieczywem.

Tagi:

mięso beza bezy