lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Befsztyk tatarski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polędwicę mielimy w maszynce....

Befsztyk tatarski

Składniki:

Befsztyk tatarski

 

  • 50 dkg polędwicy wołowej
  • 5 surowych żółtek
  • 15 dkg masła
  • 10 dkg sardynki w oleju
  • 3 duże cebule
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski
Polędwicę mielimy w maszynce do mięsa. Masło ugniatamy widelcem,dodajemy sardynki, drobno pokrojoną cebulę i ogórki.Dodajemy oliwę i musztardę, sok z cytryny, 5 żółtek i całość mieszamy z mieloną polędwicą. Dodajemy przyprawy sól pieprz. Można dodać, jeżeli mamy 2 łyżki kaparów, lub kilka oliwek zielonych lub czarnych do celów dekoracyjnych, oraz plasterki cytryny. Możemy również przygotować porcje gałką do lodów i całość udekorować.