eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam tatar ze śledzia. Do tatara dodałam suszone śliwki, morele, figi, daktyle i tarty piernik.

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy

Składniki:

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy

śledzie

bakalie

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy

przygotowanie śledzia

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy
Wymoczone i osuszone filety śledziowe pokroić w kostkę.

Płaty śledziowe wymoczyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy
Przygotować śledzie, bakalie, cebulę, pierniki miód.

Bakalie pokroić. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Przygotować śledzie, piernik, miód i pozostałe składniki.

przygotowanie tatara

Śledziowy tatar Eli bakaliowo piernikowy

Do miski włożyć śledzie, bakalie, cebulę i piernik. Do słoika wlać olej, sok z cytryny, dodać miód i pieprz do smaku. Zakręcić słoik i potrząsać energicznie aż powstanie emulsja. Sos dodać do pozostałych składników i wymieszać.

Smacznego!