Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Składniki temperatura pokojowa.
Jajka, cukier, miękką palmę, utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach.
Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Jajka, cukier, miękką palmę, utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach.
Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.