ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane jako idealna baza do wielu owoców sezonowych czy dżemów.

Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe

 

  • jajka 8 sztuk "M",
  • cukier 1 szklanka,
  • palma 150 gram miękka,
  • mąka tortowa 2 szklanki,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • wiórki kokosowe 1 szklanka,
  • jabłka 5 sztuk większe,
  • agrest 2 szklanki,
  • puder cukier - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Składniki temperatura pokojowa.

Jajka, cukier, miękką palmę, utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach.

Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.

Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Składniki o temperaturze pokojowej dodać do miski.
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Wiórki kokosowe dobrze smakują z jabłkiem, agrestem.
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Nozyczki do skórek przezxnaczyłam tylko do kuchennych prac.
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Ciasto w formie trzeba dobrze wystudzić.
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe
Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe